Verdachten plofkraak Vlaardingen aangehouden in Amsterdam (UPDATE)

De Amsterdamse politie heeft donderdagmiddag op de Overtoom in West twee verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de plofkraak in Vlaardingen van donderdagmorgen, aldus AT5. Die kraak werd gezet op een geldautomaat bij de Albert Heijn in Vlaardingen.

Omwonenden zagen twee daders op een scooter wegrijden. Ook reed er een auto weg.

Bij een supermarkt Vlaardingen klonken in de nacht van woensdag op donderdag twee explosies. Aan de dr. Wiardi Beckmansingel in de Westwijk werd de gevel met een geldautomaat eruit geblazen. Brokstukken werden tientallen meters weggeslingerd. er lijkt een scooter te zijn achtergelaten door de daders. De politie deed daar donderdagochtend sporenonderzoek. Precies een week geleden was een andere geldautomaat in de Rijnmond (in Spijkenisse) doelwit van een plofkraak.

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom pleegden volgens de politie is afgelopen nacht twee personen een plofkraak op een geldautomaat aan de Zandstraat. De pinautomaat liep schade op. Het is nog onbekend of er buit is meegenomen. Rond 03.35 kwamen er verschillende meldingen van omwonenden binnen over een harde knal. Getuigen meldden dat er mogelijk twee daders op een scooter zijn weggereden.

Beelden van RTV Rijmond uit Vlaardingen: