Ravage door ramkraak met vrachtwagen (VIDEO)

Onbekende daders hebben in het Overijsselse Gramsbergen in de nacht van vrijdag op zaterdag een heel pand ontzet na een ramkraak op een geldautomaat van de Rabobank. De daders gebruikten zowel een vrachtwagen als explosieven. Door de schade is nog onbekend of er buit is gemaakt.

Erik Hulzebosch

Het gebeurde aan de Bezantijnenstraat in Gramsbergen, volgens De Telegraaf in een pand van de oud-marathonschaatser Erik Hulzebosch. Omstreeks 04.14 ramden de daders met een vrachtwagen de gevel van het pand. Daarna veroorzaakten ze nog een explosie bij de geldautomaat.

Bivakmutsen

Een onbekend aantal daders droeg bivakmutsen en vertrok in een donkerkleurige personenauto. De politie is een groot onderzoek gestart. Het pand is zodanig beschadigd dat het door een bouwbedrijf direct moet worden gestabiliseerd.

De politie heeft de zaak afgezet voor nader onderzoek. Pas als het bouwbedrijf klaar is en het pand veilig genoeg is om te betreden hoopt de politie duidelijkheid te krijgen of er geld is weggenomen of dat de daders er zonder buit vandoor zijn gegaan.