R&B zanger R. Kelly opgepakt in de VS

De bekende R&B ster R. Kelly is gisteren opgepakt in Chicago op verdenking van zedenmisdrijven, melden Amerikaanse omroepen. Kelly werd aangehouden door agenten van de New York Police Department en Homeland Security. Het gaat ondermeer om seksueel misbruik en kinderporno. Hij raakte in opspraak na een documentaire.

Kelly werd aangehouden terwijl hij zijn hond uitliet bij zijn appartement in de Chicago Trump Tower. Er worden hem 13 strafbare feiten ten laste gelegd. Darrell Johnson, woordvoerder van Kelly, bevestigt de aanhouding tegenover NBC News.

Sex-sekte

Eerder was Kelly al aangeklaagd voor 20 gevallen van sexueel misbruik, onder wie minderjarigen, maar kwam na het betalen van borg op vrije voeten. Nu is hij toch weer gearresteerd. Hij kan maximaal 30 jaar gevangenisstraf krijgen. De problemen voor Kelly begonnen nadat een documentaire “Surviving R. Kelly” werd uitgezonden in Amerika waarin verschillende vrouwen hem beschuldigden van seks onder dwang. Vrouwen zouden ook tegen hun wil zijn opgesloten, zonder voedsel. Ze schetsen het beeld van Kelly als sekteleider die uit was op sex met zoveel mogelijk vrouwen.

Cool, bro

R. Kelly zelf ontkent alle feiten. Tegen CBS zei hij: ‘Believe me, man! This is not me! They lying on me! I’m cool, bro’. Behalve Kelly zijn ook tal van andere bekende namen, ondermeer uit de entertainment industrie, vervolgd. Onder wie Harvey Weinstein, Kevin Spacey en Jeffrey Epstein.

https://www.youtube.com/watch?v=y6y_4_b6RS8