Recherche doet onderzoek naar vermiste Silvana Heber (36) uit Hoogeloon

Een rechercheteam is in de loop van zaterdag begonnen met een onderzoek naar de vermissing van de 36-jarige Silvana Heber uit het Brabantse Hoogeloon. Van haar ontbreekt sinds de vroege zaterdagochtend elk spoor en de politie houdt rekening met een misdrijf. Zaterdag is haar vriend, een 41-jarige man uit Hoogeloon aangehouden, die vastzit voor nader onderzoek en verhoor.

Speurhonden en helikopter

Nadat Silvana Heber zaterdagochtend niet kwam opdagen bij een afspraak met familieleden, sloegen zij alarm. Op basis van hun verklaringen heeft de recherche onder andere onderzoek verricht in haar woning aan de Dyckmeesterstraat in Hoogeloon en de omgeving. Daarbij werden onder andere speurhonden en een helikopter ingezet. De auto van de vrouw is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Ook werd zaterdagmiddag een Burgernetmelding verspreid, waarin aandacht voor de vermissing van de vrouw werd gevraagd.

Beperkingen

In de loop van het onderzoek is zaterdag een man aangehouden die verdacht wordt mogelijk meer te weten over de vermissing van de vrouw. Het betreft haar vriend waarmee Heber samenwoonde. Hij zit vast en is inmiddels uitgebreid gehoord, zo meldt de politie zondag. Vooralsnog heeft dit niet geleid tot het bekend worden van de verblijfplaats van de vrouw.

In opdracht van de officier van justitie blijft de man voorlopig in alle beperkingen vastzitten, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Bospercelen doorzocht

In het kader van het onderzoek heeft de Mobiele Eenheid zondag enkele bospercelen in het buitengebied van Hoogeloon doorzocht. Zij zijn daarbij ondersteund door speurhondengeleiders van de Landelijk Eenheid en vrijwilligers van het Veteranen Search Team.

Daarnaast doet de recherche uitgebreid buurtonderzoek en worden camerabeelden gezocht uit de omgeving waarop mogelijk iets te zien is.

Signalement

Silvana Heber is een vrouw van 36 jaar oud van ongeveer 1.60 meter lengte. Ze heeft een normaal postuur en rossig, halflang haar dat ze normaliter in een staart draagt. De vrouw droeg waarschijnlijk een zwarte, halflange jas en heeft mogelijk een bruine handtas bij zich. Zover bekend is zij niet in het bezit van een vervoermiddel.