Recherche onderzoekt overlijden man (UPDATE2)

De politie in Amsterdam heeft zondagmorgen vroeg in een woning een zwaargewonde man aangetroffen, die later overleed in het ziekenhuis. De politie vermoedde dat er sprake was van een misdrijf. In de loop van de dag is een verdachte aangehouden.

Zwaar gewond

Rond half zeven vanmorgen kreeg de politie de melding dat er een man zwaar gewond was geraakt, in een woning in Amsterdam-Oost. De man werd gereanimeerd, maar hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dit meldt Het Parool vanmorgen.

Onderzoek

De politie kon nog niet zeggen wat er exact was gebeurd aan het Sumatraplantsoen. Ze sprak vanmorgen wel van een ‘vermoedelijk misdrijf’. De recherche heeft onderzoek gedaan in de woning van de man, en vandaag een verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de dood van de man. Er zou in de woning een steekpartij hebben plaatsgevonden, meldt de website van de lokale nieuwszender AT5.

Mes

De politie in Amsterdam laat vanmiddag weten dat er inderdaad een mes op de plaats delict is aangetroffen: ‘Het slachtoffer is ten gevolge van messteken om het leven gekomen. Over de verdachte kunnen nog geen details bekendgemaakt worden. De relatie tussen het slachtoffer en de verdachte is nog onbekend en wordt onderzocht.’