Recherche zoekt meerdere mannen in liquidatiezaak Kelvin Maynard

De Amsterdamse recherche is op zoek naar meerdere mannen met wie ex-profvoetballer Kelvin Maynard (32) sprak in Amsterdam-Zuidoost op 18 september, voordat hij werd geliquideerd op de Langbroekdreef in de Bijlmer.

Meerdere ontmoetingen

Maynard had tussen 13.00 en 14.30 een afspraak met een onbekende man op de Groeneveen in Zuidoost. Daarna reed hij zijn vrouw en zijn jongste kind naar huis in Wormerveer en keerde weer terug naar Zuidoost. Vlakbij Patrick’s Catering op de Bijlmerdreef zou hij tussen 18.30 en 19.00 ook een ontmoeting hebben gehad.

‘Drie Surinaamse mannen’

Daarna parkeerde Maynard zijn grijze Volkswagen Golf om 19.12 op het Wethouder de Roosplein vlakbij metrostation Gein voor een laatste afspraak met vermoedelijk drie Surinaamse mannen die in een donkerblauwe Volkswagen Polo wegreden. Na dit gesprek vertrok hij, waarna twee mannen op een (motor)scooter hem achtervolgden. Toen hij op de Langbroekdreef stopte voor een rood stoplicht nam de bijrijder van de scooter hem onder vuur. Maynard kwam met zijn auto tot stilstand tegen de voorgevel van een brandweerkazerne en overleed kort daarna.

Signalementen

De politie meldde dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht dat de ene man met wie Maynard op het plein sprak, vermoedelijk 20 tot 25 jaar is, 1.70 tot 1.75 meter lang en een donkere huidskleur heeft. Hij is tenger en droeg een lichtgrijs Nike-trainingspak met capuchon. De tweede man is lichtgetint, had een snor, is circa 1.55 meter en heeft een breed postuur. Ook hij droeg een lichtgrijs Nike-trainingspak met daarover een zwarte jas. De Amsterdamse politie: ‘Van één van die drie mannen hebben we zeer vermoedelijk de identiteit kunnen vaststellen. We onderzoeken nog zijn exacte rol en onderzoeken ook de rol van die andere twee mannen die we dus nog zoeken.’

Drugshandel

Maynard werd in het criminele milieu samen met anderen in verband gebracht met een rippartij van 400 kilo cocaïne. De recherche ziet inderdaad aanwijzingen dat hij betrokken was bij drugshandel zat en onderzoekt het verhaal over de gestolen partij drugs, maar houdt ook andere scenario’s open.

Jongerenwerker

Kelvin Maynard voetbalde onder meer bij FC Volendam, Antwerp FC en FC Emmen. Een zware blessure bij de Engelse club Burton Albion FC maakte in 2015 een einde aan zijn profcarrière. Terug in Nederland ging hij aan de slag als jongerenwerker en vrachtwagenchauffeur. Ook bleef hij op het hoogste amateurniveau voetballen. Alphense Boys was zijn laatste club. Zijn vader zei dinsdag in Opsporing Verzocht: ‘Op zijn dertigste had hij een andere droom; het werken met moeilijk opvoedbare jongeren. Daarvoor was hij bezig met een HBO-opleiding waar hij nog zes maanden voor had te gaan.’ Maynard laat een vrouw en twee kinderen na: een dochter (8) en zoontje (2).