Petter had ook xtc en ghb in huis

Ex-recherchechef Jan Petter, die in september in zijn woning in het Gelderse Kekerdom twee mensen doodschoot en zichzelf van het leven beroofde, had niet alleen een wietkwekerij in zijn huis. De politie liet eerder al weten dat er 224 wietplanten waren aangetroffen, maar nu is bekendgemaakt dat er ook 186 xtc-pillen en een hoeveelheid ghb en amfetamine in de woning aanwezig waren. Tevens zijn er ook oude vuurwapens gevonden.

De rijksrecherche heeft inmiddels het zogenoemde integriteitsonderzoek naar de ex-recherchechef afgerond en heeft vrijdag de resultaten bekendgemaakt. Daaruit is onder meer gebleken dat de 59-jarige Jan Petter ook buiten zijn werktijd met criminele zaken bezig was. 

Vast is komen te staan dat hij op zeker twee momenten zijn rol als politieman heeft misbruikt zonder toestemming van justitie. Hij kwam ook als een contact van verdachten naar voren in een onderzoek van een ander politiekorps. Op last van dat korps is daar verder geen onderzoek naar gedaan door het korps Gelderland-Zuid, waar Petter onderdeel van was.

Wel is dus gebleken dat Jan Petter meerdere verdovende middelen in huis had. Het gaat om een in werking zijnde wietkwekerij met 224 planten, 186 xtc-pillen, een hoeveelheid ghb en amfetamine en meerdere oude vuurwapens. De herkomst van de drugs en wapens is niet duidelijk geworden, meldt de rijksrecherche.

Ex-politiechef Jan Petter schoot in september van dit jaar de Millingenaren Inge Kee en Rene van de Wijdeven in zijn woning dood en beroofde daarna zichzelf van het leven. De drie hadden een driehoeksverhouding, waarbij Petter de slachtoffers ook financieel ondersteunde. Er gingen onder meer grote sommen geld van Petter naar de twee slachtoffers. Nadat de relatie tussen de drie werd beëindigd, is het ontaard in de schietpartij.

In de woning van de slachtoffers in Millingen aan de Rijn, op een steenworp afstand van Kekerdom, werden ook sporen van een wietkwekerij in aanbouw gevonden. Die woning huurden de slachtoffers van een andere politieman van het korps Gelderland-Zuid. Het dak van de woning was afgelopen zomer nog geïsoleerd, maar daar had de politieman geen argwaan bij gekregen. Jan Petter bracht de woningeigenaar in contact met Kee en Van de Wijdeven.

Lees hier alles over deze zaak.