Rechercheur verdachte van schietpartij

Een rechercheur die onderzoek doet in de zaak van de atleet Oscar Pistorius wordt zelf verdacht van poging tot moord vanwege een schietpartij in 2009. Hij zou samen met collega’s het vuur hebben geopend op een busje om het tot stilstand te brengen. De Zuid-Afrikaan Pistorius wordt verdacht van de moord op zijn vriendin.

In 2009 wilde de rechercheur samen met twee andere agenten een busje tot stilstand brengen. Volgens verschillende Zuid-Afrikaanse media hebben zij toen onder invloed van alcohol het vuur geopend op het betreffende bestelbusje. Aanvankelijk zou de aanklacht tegen de agenten zijn ingetrokken, maar nu is besloten dat ze toch vervolgd worden.

De Zuid-Afrikaanse atleet Ocsar Pistorius, bekend onder de naam Blade Runner, is wereldrecordhouder op verschillende afstanden sprint. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie in Zuid-Afrika zijn vriendin en tevens model Reeva Steenkamp doodgeschoten in hun eigen huis.

Pistorius zegt zelf dat hij dacht dat er een inbreker in huis was en dat hij zijn vriendin niet wilde doden. De atleet, met twee geamputeerde onderbenen, is vorige week aangehouden.