Rechtbank geeft gifmengster 20 jaar cel

De 52-jarige Ada S. uit Vortum-Mullem is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Ze heeft volgens de rechters haar tweede echtgenoot in 2012 gedood.

Levensverzekering

Het vonnis spreekt over Ada S. als ‘berekenend en planmatig’. Zonder medeweten van haar echtgenoot sloot ze een levensverzekering op hem af. In het lichaam van de echtgenoot werden resten van diverse stoffen gevonden die in combinatie fataal kunnen zijn. Het is vrijwel uitgesloten dat hij de middelen zelf slikte, aldus de rechtbank. S. heeft op haar computer gezocht naar de dodelijkheid van bepaalde middelen.

Eerste echtgenoot

Moord op haar eerste echtgenoot uit Enkhuizen in 2004 vond de rechtbank niet bewezen en S. is daarvan vrijgesproken. Volgens de rechtbank is Ada S. wel schuldig aan brandstichting in het huis van haar nieuwe vriend in Sambeek en ook aan valsheid in geschrifte. Het OM had 20 jaar en tbs geëist maar tbs legde de rechtbank niet op. Gedragsdeskundigen die haar onderzochten konden niet tot een advies komen.