Rechtbank stelt Greg R. op vrije voeten

Greg R. (65) is vrijdag op vrije voeten gesteld. Dat heeft zijn advocaat Christian Flokstra bevestigd aan verschillende media. R. zat in overleveringsdetentie voor een vervolging wegens drugshandel in Italië. Daar is hij in afwachting van een hoger beroep, nadat de rechtbank R. veroordeelde tot 8 jaar wegens voorbereiden van cocaïnehandel. 

R. heeft 9 maanden in Italië in hechtenis gezeten maar zat ook in Nederland in voorlopige hechtenis. In een Nederlandse cocaïne-zaak kreeg R. 43 maanden cel, maar zijn voorlopige hechtenis was al opgeheven in afwachting van hoger beroep.

Greg R. had ook in Nederland al 3,5 jaar in voorlopige hechtenis doorgebracht. Daarom had de rechtbank in Italië besloten dat R. daar niet voorlopig gehecht hoefde te worden in afwachting van zijn hoger beroep. Het Italiaanse en het Nederlandse Openbaar Ministerie wilden de hechtenis van R. nog wel voort laten duren. 

R. is de vader van Jesse R. die door de rechtbank tot levenslang is veroordeeld wegens het plegen van meerdere liquidaties.