‘Rechtbank stelt Piet W. op vrije voeten’

De rechtbank van Rotterdam heeft de Surinaamse drugshandelaar Piet W. voorlopige op vrije voeten gesteld, aldus Het Parool. In de zaak wordt W. verdacht van twee liquidaties en betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. De rechtbank Rotterdam ziet onvoldoende aanwijzingen om W. nog langer in voorarrest te houden. Hij blijft wel verdachte.

Maynard

W. is verdachte van betrokkenheid bij de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard die op 18 september 2019 is doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. En daarnaast heeft hij volgens het Openbaar Ministerie opdracht gegeven voor de liquidatie van de 23-jarige Genciël Feller, in september 2019 doodgeschoten in Willemstad op Curaçao. Motief zou een diefstal van cocaïne zijn: 400 kilo cocaïne in juli 2019. W. is eerder veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel.

Ontkend

In oktober vorig jaar is W. opgepakt. Justitie heeft bewijs aangedragen dat de gestolen partij drugs van W. zou zijn geweest en ook van andere transporten.

W. heeft ontkend iets met de moorden of de drugstransporten te maken te hebben gehad.

Advocaat Ruud van Boom vroeg de rechter om het voorarrest op te heffen omdat er geen bewijs is, behalve ‘roddels’. Zo is er anonieme informatie dat profvoetballer Quincy Promes zaken zou hebben gedaan met W..

Zie ook:

Politie doorzoekt Surinaamse woning Piet W.