Rechter beslist over uitzending Nicole

Het is de rechter die uiteindelijk een beslissing gaat nemen over de uitzending van het RTL-programma Derek Ogilvie over de moord op Nicole van den Hurk. De mogelijke schikking tussen RTL en Ad van den Hurk, stiefvader van de in 1995 omgebrachte Nicole, is van de baan. Dat heeft de advocaat van Ad van den Hurk bevestigd aan De Telegraaf. De uitzending werd vorige week uitgesteld door RTL.

 

De partijen zijn volgens advocaat P. van de Laar niet tot een overeenstemming gekomen. ‘Mijn cliënt wilt helemaal geen uitzending’, zegt hij tegen De Telegraaf. Er zou Ad van den Hurk de mogelijkheid zijn geboden om zich voor de uitzending publiekelijk te distantiëren van het programma.

Aan de uitzending, die gepland stond op donderdag 18 oktober, zouden wel de stiefbroer, de stiefzus en de stiefmoeder van Nicole meewerken. Vader Ad is niet Nicole’s biologische vader, maar wel als haar vader erkend.

De Eindhovense Nicole van den Hurk (15) is in 1995 dood gevonden in de bossen bij Lierop nadat ze al enkele weken was vermist. Stiefbroer Andy en vader Ad hebben vastgezeten als verdachten, maar zijn op vrije voeten gesteld. Hij stond vrijwillig zijn dna af, dat niet bleek te matchen met dat van de dader.

Eerdere berichten over Nicole van den Hurk.