Rechter: Paarlberg weer naar gevangenis

De veroordeelde vastgoedondernemer Jan-Dirk Paarlberg kan wat betreft de kort geding-rechter zijn detentie voortzetten. Donderdagmiddag besloot de rechter dat hij afdoende kan worden behandeld in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

Hartslagader

Dat is door betrouwbare bron aan Crimesite bevestigd.

Woensdag diende een kort geding dat Paarlberg had aangespannen tegen de beslissing van Justitie dat zijn detentie-onderbreking niet zou moeten worden voortgezet. De advocaat van Paarlberg had gesteld dat een aandoening van Paarlberg bij verdere detentie gevaarlijk zou kunnen zijn. Hij heeft een verwijding van de hartslagader, een levensgevaarlijke aandoening. Er was door artsen vastgesteld dat door stress tijdens detentie deze verwijding groter zou worden.

Gevangenisziekenhuis

Paarlberg zal zich zondag melden en zal worden opgenomen in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hij is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en het betalen van 25 miljoen euro aan de Staat omdat hij volgens het gerechtshof door Willem Holleeder van Wim Endstra afgeperst geld heeft witgewassen.

In december 2015 kreeg Paarlberg in Scheveningen een enkelband en vervolgens strafonderbreking. Voor de tijd in Scheveningen was hij in Lelystad gedetineerd.

Justitie maakte dit najaar een einde aan de strafonderbreking nadat De Telegraaf schreef over zijn bezoek aan de boekpresentatie van Barry Hay van de Golden Earring, een goede bekende van Paarlberg.

Zie ook:

Paarlberg blijft voorlopig buiten de cel

Knoops: ‘Paarlberg-verhaal is onjuist’ (UPDATE)