Rechter vindt 45 kilo softdrugs ‘acceptabel’

De medewerkers van coffeeshop Meetpoint in Den Bosch zijn wel schuldig aan overtreding van de Opiumwet maar krijgen geen straf. De politie had de eigenaresse en twee mannen die de shop bevoorraadden in juli vorig jaar aangehouden omdat er 45 kilo softdrugs bij hen werd gevonden.

500 gram

De rechter in Den Bosch vindt dat de wet is overtreden en stelt ook vast dat de drie schuldig zijn. Dat leidt echter niet tot strafoplegging omdat volgens de rechtbank de voorraad drugs ‘acceptabel’ was. Omdat er 300 tot 400 bezoekers per dag komen is de toegestane voorraad van 500 gram softdrugs niet genoeg, zo oordeelde de rechter. Een tegenvaller voor justitie die boetes en werkstraffen had geëist tegen het drietal.

Huis

De drugs lagen niet in de coffeeshop. In het huis van een van de mannen vond de politie vorig jaar 30 kilo wiet en 15 kilo hasj. Die voorraad drugs was bedoeld voor de bevoorrading van Meetpoint. Een andere man was op weg naar de coffeeshop met 88 gram wiet en 151 gram hasj. Alledrie zijn ze aangehouden door de politie.