Rechtszaak dodelijke schietpartij Hoensbroek

Op dinsdag 26 februari begint in de rechtbank in Roermond de pro-formazitting tegen een 45-jarige man uit Hoensbroek die wordt verdacht van het doodschieten van een 49-jarige Duitser op 2 augustus 2018 in Hoensbroek. De man wordt tevens verdacht van illegaal vuurwapenbezit.

Tweede verdachte vrijgelaten

De schietpartij vond rond 23.30 plaats vlakbij de rotonde op de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Eerder werd ook een 25-jarige man uit Born opgepakt, maar die werd later weer vrijgelaten.

Wietkwekerij

Volgens 1limburg.nl werd het slachtoffer voor het gebouw beschoten waar hij en anderen een kamer huurden. Buurtbewoners zeiden eerder dat er veel overlast is op de Akerstraat-Noord. Volgens hen wordt er drugs gedeald en zijn er regelmatig vechtpartijen. Een maand na de schietpartij viel de politie vier panden binnen. In een daarvan in de Nassaustraat in Kerkrade vond de politie een wietkwekerij met 300 planten.

Eerdere zitting

Tijdens een eerdere pro-formazitting verklaarde de advocaat van de schutter dat zijn cliënt in paniek geschoten had. Hij zou eerder door het slachtoffer beroofd zijn en schoot preventief. De beroving was volgens dezelfde advocaat drugs gerelateerd.

Foto: Beeldbank Limburg