Rechtszaak Ignasia uitgesteld

Donderdag zou de rechtszaak tegen Michael E. (33) en Oswaldo C. (34) beginnen. Beide mannen worden verdacht van de moord op de 30-jarige Zino Ignasia (foto). De 30-jarige man uit Roermond werd op 15 juni 2018 in Rotterdam doodgeschoten.

Reden voor het uitstel is dat verdachte Michael E. in het penitentiair ziekenhuis Dordrecht ligt. Hij is onlangs geopereerd. De bedoeling is dat de zaak nu in de zomer inhoudelijk wordt behandeld.

Donkere mannen

Zino Ignasia werd op de middag van 15 juni doodgeschoten in een portiekwoning aan het Sandelingplein in Rotterdam. Het motief ligt waarschijnlijk in een ripdeal. Na de schietpartij zagen getuigen 2 donkere mannen het portiek uitkomen en wegrijden in een zwarte Opel Corsa. Een van de getuigen noteerde het nummer van de auto. Na een zoektocht van 4,5 uur werd de Opel klemgereden op de Maasboulevard. Achter het stuur zat Oswaldo C. Enkele dagen later werd ook Michael E. aangehouden.

Ellenlang strafblad

Oswaldo C. heeft een ellenlang strafblad. Daarop prijken vooral geweldsmisdrijven: poging tot doodslag, huiselijk geweld, diefstal met geweld en ontvoering. Ten tijde van de moord op Ignasia was C. nog maar net voorwaardelijk vrij.