Rechtszaak Limburgse broers na poging doodslag verkeersruzie

Op maandag 11 februari begint voor de rechtbank in Roermond de pro-formazitting tegen de in Sittard geboren broers Hakim (19) en Jamel (21) L. die worden verdacht van poging tot doodslag na een verkeersruzie in Blerick op 23 mei 2018. Een 49-jarige Venlose mountainbiker liep daarbij ernstig letsel op. Ook worden de broers verdacht van het mishandelen van een agent tijdens hun arrestatie.

Oogkasfractuur

Het geweldsincident vond plaats aan de Eindhovenseweg in Blerick. Een onhandige inhaalmanoeuvre van een auto met daarin een echtpaar leidde tot een handgemeen met de drie inzittenden van een andere auto, waarin de broers L. uit Venlo zaten. Een passerende fietser die de drie mannen aansprak op hun gedrag werd vervolgens zwaar mishandeld. Hij werd met een oogkasfractuur, hersenschudding, gekneusde ribben en gescheurde kaak het ziekenhuis ingeslagen. Daarna zou één van de broers zich ook nog verzet hebben tegen een agent toen hij werd opgepakt.

Derde verdachte spoorloos

Het Openbaar Ministerie legt de twee broers onder meer poging tot doodslag in vereniging ten laste: ‘Hier was geen sprake van een conflict, maar van een verkeerssituatie’, aldus de officier van justitie. ‘De reactie was waanzinnig, het slachtoffer is gericht aan gort getrapt.’ Volgens de verdachten speelde de derde inzittende de grootste rol tijdens de ruzie, maar ze weigeren zijn naam te noemen. Uit angst voor represailles, aldus de verdediging. De derde verdachte die ook deelnam aan het geweld, is nog steeds spoorloos.