Rechtszaak liquidatie Erraghib in bunker

De rechtszaak tegen de twee verdachten van de liquidatie van Samir Erraghib zal plaatsvinden in De Bunker in Amsterdam, een extra zwaar beveiligde rechtbank. Bowy T (23) uit Rosmalen en Abdelghani el H. (22) uit Vianen worden er van verdacht Erraghib op 17 april van dit jaar te hebben doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. 

In De Bunker kan de veiligheid van verdachten, getuigen en bezoekers beter worden gegarandeerd. In het verleden werden hier rechtszaken gevoerd tegen onder andere Willem Holleeder en de Hells Angels. Waarschijnlijk vindt de rechtszaak tegen de verdachten van de liquidatie van Erraghib in De Bunker plaats, omdat er al eerder signalen waren van bedreiging van de familie van verdachte Abdelghani el H.

IJsselstein

Samir Erraghib werd geliquideerd op een parkeerplaats bij zijn huis, een flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein. Zijn zevenjarig dochtertje liep naast hem. De twee wilden in de auto stappen om naar Arabische les te gaan, toen twee mannen het vuur openden. Na de schietpartij wilden de twee mannen wegrijden, maar hun BMW wilde niet starten.

Abdelghani el H. werd dezelfde dag nog opgepakt. Hij hield zich schuil op een moestuinencomplex in de buurt. Bowy T. werd later aangehouden. Hij was met proefverlof tijdens de liquidatie. Bowy T. was veroordeeld tot jeugd-tbs, maar in het kader van zijn resocialisatie werd hij – onder voorwaarden – al op vrije voeten gesteld.