Rechtszaak liquidatie Nieuwegein half jaar vertraagd

De rechtszaak over de moord op Nieuwegeiner Adjai “Chico” Badloe loopt zeker vijf maanden vertraging op. De inhoudelijke behandeling zou dinsdag plaatsvinden maar is verschoven naar 4 maart 2019 in Arnhem. De reden is dat er nog drie extra getuigen moeten worden gehoord.

Chauffeur

Volgens RTV Utrecht moeten op verzoek van de advocaat van verdachte Denzel D. getuigen aan het woord komen die de verklaring van zijn client ondersteunen dat hij alleen als chauffeur diende en niets wist van een liquidatie. Een van deze drie wordt op dit moment door de politie gezocht. D. zal mogelijk nog een aanvullende verklaring gaan afleggen. Een verzoek om de voorlopige hechtenis van Denzel D. op te heffen wees de rechtbank af omdat er sinds de vorige zitting niets is veranderd in de ernstige verdenkingen tegen de man.

Medeverdachte Reza J. was niet aanwezig. Hij heeft tot nu toe voornamelijk gezwegen maar wel ontkend betrokken te zijn geweest.

Vleuten

Adjai Badloe is op 28 november 2017 voor zijn huis aan de Apolloburg in Nieuwegein in zijn auto doodgeschoten, ’s ochtends rond tien voor acht, op het moment dat veel mensen naar hun werk gingen of hun kinderen naar school brachten.

De verdachten werden kort na de moord aangehouden. In Vleuten staken ze de auto die daarbij was gebruikt in brand en stapten ze over in een andere auto. Uiteindelijk werden ze na een wilde achtervolging over de A2 vlakbij het AMC in Amsterdam klemgereden.

Op 20 december is er opnieuw een tussenzitting.

Zie ook:

Verdachte schutter liquidatie Nieuwgein ontkent

Verdachten moord Badloe blijven vast