Rechtszaak moord Landgraaf

Dinsdag 25 september begint in de rechtbank in Maastricht de pro-formazitting tegen drie mannen en een vrouw die ervan worden verdacht op 31 mei 2017 in Landgraaf de 39-jarige Bobo Jalloh te hebben doodgestoken. Dat gebeurde voor de ogen van zijn vrouw en kinderen in hun woning aan de Koempel in Landgraaf.

Tie wraps

In de nacht van 30 op 31 mei 2017 kreeg Jalloh een telefoontje. Met zijn mobiel in de hand liep hij naar buiten om niet veel later terug te keren met voor Jalloh’s vrouw twee onbekende mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen dwong het duo de vrouw naar boven te gaan en bij de kinderen te wachten.

Jalloh werd vervolgens vastgebonden met tie wraps en handboeien. Terwijl zijn vrouw en kinderen van bovenaan de trap stonden te kijken, werd Jalloh meerdere malen met een mes in zijn bovenlijf gestoken, waarna hij in de hal bij de voordeur bewegingloos bleef liggen.

Illegaals

Waarom Jalloh werd aangevallen is onbekend. Zijn familie vermoedt dat hij in de periode voor zijn dood bezig was met iets illegaals. Bij het verlaten van de woning namen de mannen zijn telefoon, identiteitskaart en een bankpas mee.

Limburgse verdachten

De vier verdachten zijn drie mannen van 39, 47 en 56 jaar uit Landgraaf, Geleen en Brunssum en een vrouw van 36 jaar uit Blerick. De pro-formazitting tegen het viertal – dat wordt verdacht van moord in vereniging – begint op 25 september. De inhoudelijke behandeling volgt later.