Rechtszaak Nicky Verstappen vertraagd

De rechtszaak tegen Jos B., die verdacht is van de moord op Nicky Verstappen, loopt vertraging op. De inhoudelijke behandeling zal pas in het najaar van 2019 van start gaan. Reden is de wachtlijst bij het Pieter Baan Centrum, waar B. moet worden onderzocht.

De Limburgse omroep L1 meldt dat vanmiddag op gezag van het Openbaar Ministerie in Maastricht. Jos B. werd in augustus aangehouden in Spanje. Hij werd gezocht na een DNA-match waarbij een spoor van hem werd aangetroffen op Nicky’s pyjama.

Wachtlijst

De wachtlijst bij het Pieter Baan Centrum is vier maanden en het psychiatrisch onderzoek dat hij daar moet ondergaan neemt zes weken in beslag. Door de vertraging, verwacht het OM pas in het najaar van volgend jaar de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen. Op 12 december moet Jos B. wel verschijnen bij een eerste pro-forma zitting.

Spoorloos

Jos B. was spoorloos sinds februari dit jaar toen er voor het laatst contact met hem was. In april gaf zijn familie hem als vermist op. Uiteindelijk werd hij aangehouden in de buurt van Barcelona. Volgens zijn advocaat is B. onschuldig aan de moord of doodslag op Nicky Verstappen.

Zie ook:

Dna-onderzoek Nicky nog volop

Politie gaat dna-weigeraars opbellen

Doel dna-afname Verstappen-zaak onbereikbaar

1225 DNA-afnames in zaak Nicky Verstappen

Nieuwe methode dna-afname scheelt tijd en geld

Dna-onderzoek moord Nicky Verstappen begint

Miljoen mensen gecheckt in zaak Nicky Verstappen

Groot dna-verwantschapsonderzoek in zaak Verstappen (UPDATE)

Nieuw team op moord Nicky Verstappen