Rechtszaak Nicole gaat nog lang duren

De rechtbank in Den Bosch wil dat een nieuwe deskundige het dna-onderzoek in de zaak Nicole van den Hurk overnieuw gaat doen. Er is een patstelling ontstaan tussen deskundigen die tot nu toe de zaak hebben onderzocht.

Waarschijnlijker

Eerst deed het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een onderzoek en daarna verrichtte IFS (Independent Forensic Services) een contra-expertise. Resultaat is nu een discussie over de statistische bewijswaarde van de sporen die zouden moeten aantonen dat die van de verdachte Jos de G. zijn. Het NFI vindt het waarschijnlijker dat de sporen van De G. zijn dan IFS. Waarschijnlijk gaat een buitenlands bedrijf het dna-materiaal onderzoeken.

Getuigen

Nicole van den Hurk (15) verdween op 6 oktober 1995. Op 22 november 1995 werd haar lichaam gevonden. Er hebben zich recent twee nieuwe getuigen aangediend die tegen De G. hebben verklaard. Deze (ex)-tbs gedetineerden hebben verklaard dat De G. hen vertelde verantwoordelijk te zijn voor de gewelddadige dood en verkrachting van het meisje. Inmiddels blijken er bij zowel bij justitie als bij de verdediging flinke twijfels over hun betrouwbaarheid te zijn. Onderzoek naar hun verklaringen is niet bijster positief uitgevallen.

Lees ook:

Nieuwe verklaringen in Zaak-Nicole

Nieuwe getuige in zaak Nicole van den Hurk

Verdachte Zaak-Nicole blijft ontkennen