Rechtszaak Noffel in extra beveiligde rechtbank

Aanstaande woensdag staat Naoufal F. (foto), alias Noffel, voor de rechter. Het gaat om een zogenaamde pro forma-zitting. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. De zitting vindt plaats in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol, omdat er sprake zou zijn van een ‘verhoogd risico’. 

Waar dat ‘verhoogd risico’ uit zou bestaan heeft justitie niet bekend gemaakt. De 36-jarige Noffel wordt er onder andere van verdacht de opdrachtgever te zijn van de liquidatiepoging op Peter, ook wel Pjotr, R. in Diemen, in november 2015. Eén van de aanwijzingen zou zijn dat F. de gebruiker is geweest van een versleutelde telefoon waarmee de uitvoerders van de aanslag contact hadden. Tegen de uitvoerders eiste het Openbaar Ministerie onlangs celstraffen tot achttien jaar.

Witwassen

Noffel wordt ook verdacht van witwassen, onder andere van een bedrag van bijna 11.000 euro. Ook zou hij in het bezit zijn geweest van een vervalst paspoort. F. werd in april vorig jaar aangehouden in een luxe appartement in Dublin. Hij was in het bezit van een grote som cash en enkele peperdure horloges. Het appartement waar hij verbleef zou in gebruik zijn bij de beruchte Kinahan-clan. In februari van dit jaar werd hij van een militair vliegveld in Ierland overgebracht naar Nederland.