Rechtszaak Satudarah-lid moord Geleen

Dinsdag begint in de rechtbank Maastricht de pro-formazitting tegen de 35-jarige Doy S. uit Geleen die ervan wordt verdacht op 22 april 2018 in Geleen Radjan Kalicharan (34) te hebben doodgeschoten. Zijn vriendin raakte bij de schietpartij gewond. S. wordt tevens verdacht van illegaal vuurwapenbezit.

Fatale burenruzie

De dodelijke schietpartij vond op 22 april 2018 rond 07.00 uur plaats aan de Rijksweg Zuid in Geleen waar de twee slachtoffers woonden en in de bewuste zaterdagnacht een feestje gaven. Doy S., eveneens woonachtig in de straat, zou rond 05.00 uur ’s nachts met een aantal mannen aan de deur hebben gevraagd of ze ook naar binnen mochten. Nadat het gezelschap de toegang werd geweigerd ontplofte niet lang daarna vuurwerk dat tegen de raam van de woning van de slachtoffers geplakt was. Daarna zou een ruzie zijn ontstaan met veel geschreeuw. De politie arriveerde maar arresteerde uiteindelijk niemand.

‘Schiet dan, schiet dan’

Na het vertrek van de politie zou Kalicharan Doy S. hebben opgezocht om verhaal te halen. Dat viel verkeerd bij laatstgenoemde. De man en vrouw werden in elkaar geslagen waarbij buurtbewoners iemand ‘Schiet dan, schiet dan’ hoorden roepen. Dat gebeurde ook vervolgens. De vrouw werd geraakt in haar been en mocht ’s middags na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Radjan Kalicharan werd geraakt in zijn buik waardoor hij later in het ziekenhuis overleed. Doy S. en een mededader gingen er na de schietpartij in een auto vandoor, maar konden even later worden opgepakt.

Drugslijnen Duits/Limburgse grensstreek

Doy S. is geen onbekende voor justitie in Nederland en in Duitsland. Als lid van motorclub Satudarah is hij in 2014 veroordeeld tot zes jaar celstraf voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. De Duitse rechter oordeelde aan de hand van twee kroongetuigen dat S. namens Satudarah was ingezet om de drugslijnen in het Duits/Limburgse grensgebied uit te zetten. Hij woonde pas sinds kort weer in Geleen, nadat hij jaren vastzat in Duitsland.

‘Noodweer’

S. zegt zelf te hebben gehandeld uit noodweer. Hij zit sinds april in voorarrest. Op 31 juli komt de zaak voor het eerst voor de rechter.