Rechtszaak schutters arrestatieteam Sittard

Op woensdag 31 oktober vindt in de rechtbank Maastricht de pro-formazitting plaats tegen twee mannen van 43 en 48 die ervan worden verdacht op 23 november 2017 in Sittard leden van een arrestatieteam te hebben beschoten. Ook worden ze verdacht van wietteelt en illegaal vuurwapenbezit.

Wietkwekerij

Op de bewuste dag viel een arrestatieteam een pand aan de Nusterweg in Sittard binnen, omdat er een grote wietkwekerij in het gebouw aanwezig zou zijn. Bij de actie op het industrieterrein werden acht mensen gearresteerd.

Arrestatieteam onder vuur

De politie werd bij de inval door de verdachten onder vuur genomen. Het arrestatieteam schoot daarop terug. Eén of meer verdachten gingen er vandoor in een auto. De vluchtwagen werd kort daarna zonder inzittenden met twee lekke banden teruggevonden op de Sint Rosastraat in Sittard. Niemand raakte gewond bij de arrestatie.

Verkeerde pand

Saillant is dat de politie in eerste instantie blunderde bij de grote inval in Sittard omdat er ’s ochtends binnengevallen werd in een verkeerd pand, namelijk een naastgelegen autogarage. Een man, vrouw en hun schoonzoon werden aangehouden, maar snel daarna weer vrijgelaten. De politie deed daarna pas de inval in het goede pand waar het arrestatieteam onder vuur werd genomen. Binnen trof de politie een kwekerij aan van zo’n 4.000 wietplanten en werden vijf verdachten aangehouden.

De twee vermeende schutters worden verdacht van poging doodslag, illegaal vuurwapenbezit en wietteelt.