15 jaar geëist tegen GelreDome-directeur

De rechtbank in Arnhem is donderdag begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de voormalig GelreDome-directeur Jasper van A. De 47-jarige Van A. heeft eerder al bekend dat hij zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 heeft doodgeslagen met een knuppel. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 15 jaar geëist. 

 

De toenmalig directeur van het GelreDome in Arnhem vermoordde zijn eigen vrouw in november 2011 door haar met een knuppel te slaan terwijl ze in bed lag en later een kussen op haar hoofd te drukken. Zij hadden problemen in de relationele sfeer en Jasper van A. kon het achteraf allemaal niet meer aan. Hij belde na het drama zelf de alarmcentrale om het incident te melden.

Volgens de officier van justitie is wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte in de nacht van 28 op 29 november 2011 zijn vrouw met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht. Uit het onderzoek is gebleken dat de man zijn vrouw tien maal heeft geslagen met een honkbalknuppel en, na een korte onderbreking, een kussen op haar hoofd heeft gedrukt. De 47-jarige Van A. wordt dus aangeklaagd wegens moord.

Kijk hier op het twitter-account van verslaggeefster Saskia Belleman om de zaak ‘live’ te volgen.