Rechtszaak tegen Tilburgs drietal vanwege handel in crystal meth

Op woensdag 29 mei vindt in de rechtbank in Breda de inhoudelijke behandeling plaats in de rechtszaak tegen drie mannen die worden verdacht van drugshandel in Tilburg. Bij een inval in verschillende panden in Tilburg en Sprang-Capelle vond de politie vorig jaar een vuurwapen, tienduizenden euro’s cash geld en handelsvoorraden van verschillende soorten drugs, waaronder cocaïne, xtc en crystal meth.

Crystal methlab

Ook zou aan het Visserijplein in Tilburg een actief crystal methlab gevestigd zijn geweest. Het Openbaar Ministerie wil de criminele winsten afnemen die de verdachten met de drugshandel zouden hebben witgewassen.

Vader en zoon

Op 16 augustus 2018 viel een arrestatieteam een woning aan het Visserijplein in Tilburg binnen. Daar werd een 55-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Op een andere plaats in Tilburg werd die dag nog een 51-jarige man aangehouden. Ook de 24-jarige zoon van de 55-jarige Tilburger werd opgepakt.

Camerabeelden

Volgens justitie is op camerabeelden in huis te zien hoe de verdachten handelden in harddrugs. ‘Ze laten zien met hoeveel gemak de drugs over tafel gingen. Alsof het een gewoonte was om een zak drugs uit de koelkast te halen en die in kleine zakjes te verdelen,’ aldus de officier van justitie in november 2018. De beelden – waar justitie een groot deel van het bewijs op hoopt te stoelen – werden gemaakt door de camera’s die de familie zelf in huis had gehangen. Daarop waren ook ‘grote stapels’ misdaadgeld te zien.