Reconstructie diefstal duizenden laptops

In een groot onderzoek naar de diefstal van zeker 4750 laptops stuitte de politie op 1 februari vorig jaar op de A73 bij Nijmegen per toeval op ruim dertien kilo heroïne. De 67-jarige Henk K. had de drugs in de kofferbak van zijn auto liggen. Het programma DossierGLD maakte een reconstructie waar ook de betrokkenheid bij diefstal van duizenden laptops aan het licht komt. Video na de break.

(Foto: gld.nl)

Op maandag 12 november 2012 melden twee chauffeurs zich in de vroege ochtend bij een distributiecentrum in Tiel. Ze komen de 84 pallets met 4752 laptops van de merken Acer en Packard-Bell ophalen. Ze hebben de juiste papieren, maar toch is de lading niet voor hen bedoeld.

Arrestaties

Als niet veel later de twee ‘echte’ chauffeurs de lading komen halen, wordt het duidelijk dat de laptops zijn gestolen. De politie start meteen een groot onderzoek en dat leidt tot de arrestatie van zeker vijftien verdachten.

Heroïne

Een van de verdachten is de 67-jarige Henk K. Terwijl de politie zijn telefoon afluistert, ontdekken ze dat hij een drugstransport naar Zwitserland voorbereidt. Op de snelweg A73 bij Nijmegen wordt K. van de weg gehaald. Er blijkt ruim dertien kilo heroïne in de kofferbak van zijn auto te liggen.

In totaal stonden vorige week vijftien verdachten terecht. Justitie eiste celstraffen tot 56 maanden. Hieronder een reconstructie (start na 13.55 min.) door het tv-programma DossierGLD van Omroep Gelderland.