Reconstructie drievoudige moord Purmerland

In de zogenoemde Purmerland-zaak heeft de politie donderdagmiddag en –avond een reconstructie gemaakt op de plaatsen delict. De verklaringen van de verdachten, James P. (36), Thomas L. (24), Arnold van L. (47) en Martijn W. (41), zijn daarbij onderzocht op betrouwbaarheid.

De reconstructies zijn donderdag gemaakt aan de Kanaaldijk en het Burgtpad in Purmerland. De plaatsen waar de slachtoffers, Maurice Bouhuijs (40), Arjan Koos (42) en Mohamed Benbouker (34) zijn vermoord.

Op 21 december 2011 werden in Purmerland de 40-jarige Maurice Bouhuijs en Arjan Koos (42) doodgeschoten. Een maand later werd in het Noord-Hollands Kanaal, de 34-jarige Mohamed Benbouker gevonden. Ook hij was doodgeschoten. James P. (36), Thomas L. (24), Arnold van L. (47) en Martijn W. (41) zitten vast voor deze moorden. Enkele andere verdachten zijn vrijgelaten. Een verdachte schoot zich vorig jaar door het hoofd toen een arrestatieteam hem in zijn huis Amsterdam-Noord wilde arresteren.

In totaal werden in de Purmerland-zaak elf verdachten aangehouden. De verdachten die nu niet meer vastzitten, kwamen in de loop van het onderzoek naar voren, maar worden niet verdacht van de drievoudige moord. Vanaf 28 april vindt de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.