Reconstructie Outlaws-moorden

In Eisden bij Maasmechelen doet de onderzoeksrechter van het federaal parket zondag een reconstructie in de zaak van de drievoudige moord op twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws. Het onderzoek gebeurt op verzoek van de enige verdachte die nog vastzit, de Hells Angel Ali I. Dat melden Belgische media.

Het onderzoek vindt plaats in de buurt van de Oude Baan en de Eisderbosstraat in Eisden. De onderzoeksrechter, het federaal parket, de speurders, de burgerlijke partijen en hun advocaten zijn aanwezig. Er zijn door de politie uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. De locatie is met hekwerken en plastic folie afgeschermd. Een helikopter van de federale politie is ter plaatse. Politiemensen te paard controleren de omgeving. Een vijftigtal politiemensen handhaaft de orde. 

De drievoudige moord op Freddy Put, Jef Bankens en Michaël Gerekens gebeurde op 20 mei 2011. Hun lichamen werden in een Citroën Berlingo gedumpt in het kanaal Zuid-Willemsvaart in Eisden-Dorp. De drie waren opgedoken aan de bandencentrale Burnout aan de Industrielaan in Maasmechelen, waar de uitbater, die banden heeft met de Hells Angels, een openingsreceptie hield. Op die receptie waren heel wat Hells Angels aanwezig. Het kwam tot een confrontatie tussen de leden van de twee MC’s, waarbij Put, Banken en Gerekens doodgeschoten werden.

In het onderzoek waren Eddy C., Giovanni M. en Ali I. aangehouden, maar alleen Ali I. zit nog in de cel. Eddy C. overleed in zijn cel. Giovanni M. is in september vorig jaar vrijgelaten.

Zie ook:

Derde verdachte Outlaws-moord vast 

Outlaws-verdachten op vrije voeten 

Alle berichten over Hells Angels en Outlaws.