Recordlading cocaïne gepakt in Colombia (UPDATE)

In Colombia is deze week een partij van ruim 12.000 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat is de grootste hoeveelheid ooit in Colombia. President Juan Manuel Santos ging persoonlijk bij de vangst kijken.

Golfo

Volgens Colombiaanse media werd de vangst gedaan in ondergrondse magazijnen op vier bananenplantages in de provincie Antioquia in de omgeving van de plaatsen Carepa en Chigorodó. Dat is het gebied van waaruit de zogeheten Clan del Golfo opereert.

De drugs was volgens de politie eigendom van een man met de alias “Otoniel”, die door de autoriteiten wordt gezien als het hoofd van de Clan. Er zijn vier mensen aangehouden.

Helikopters

De operatie werd gedurende drie dagen uitgevoerd door veertig commando’s die in Black Hawk-helikopters werden aangevoerd en 360 politiemensen in uniform. Volgens de politie waren de blokken klaar om op weg te gaan naar de bananenhaven voor export naar Europa en de Verenigde Staten.

Dit jaar is er in Colombia nu al 362 ton cocaïne in beslag genomen. Het zal een recordjaar worden. 2016 was ook al een recordjaar met 317 ton in beslag genomen cocaïne.