Recordvangst: 5,3 ton coke onderschept voor Italiaanse kust (VIDEO)

De Guardia di Finanza van Palermo heeft woensdag 5,3 ton cocaïne onderschept op een vissersboot voor de kust van Sicilië. Het gaat volgens de financiële opsporingsdienst om de grootste cocaïnevangst ooit op Sicilië en één van de grootste in Italië, met een straatwaarde van ongeveer 850 miljoen euro.

Er zijn vijf verdachten opgepakt op de visserboot waarmee de cocaïne werd vervoerd: een Italiaan, een Fransman, een Albanees en twee Tunesiërs. De cocaïne werd aangetroffen achter een wand van een kamer.

Koopvaardijschip

De drugs waren op de Middellandse Zee overboord gegooid door een koopvaardijschip dat door de autoriteiten in de gaten werd gehouden. Een viskotter viste de lading coke uit zee en voer richting Sicilië. De bemanningsleden werden voor de kust bij Agrigento door een speciale eenheid van het leger aangehouden.

Achtervolging

Marine-eenheden van financiën hebben woensdag ook de achtervolging ingezet op het koopvaardijschip dat de drugs in zee loste. Het schip, met 15 opvarenden van Oekraïense, Turkse en Azerbeidzjaanse nationaliteit, werd begeleid door marineschepen van de Fiamme Gialle die richting de haven van Palermo voeren. Of zij inmiddels ook zijn opgepakt, is niet duidelijk.