Recordvangst coke in vliegtuig

In een vliegtuig van Air France heeft politie op 11 september op de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs 1,3 ton cocaïne ontdekt. Het toestel was niet lang daarvoor geland vanuit uit de Venezolaanse hoofdstad Caracas. In het belang van het onderzoek heft de politie de vangst stilgehouden en pas zaterdag bekend gemaakt. Video na de break. 

Zes personen

De cocaïne was verpakt in 30 koffers. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, was het de grootste drugsvondst ooit in het gebied rond de Franse hoofdstad. De vangst is ook één van de grootste zendingen die ooit op een lijnvliegtuig zijn onderschept. De koffers konden niet aan een passagier op de vlucht worden gelinkt. De politie heeft zes personen aangehouden, onbekend is waar dat is gebeurd en welke nationaliteit die hebben.

Nederlandse politie

Ook de Nederlandse politie heeft aan de opsporing bijgedragen, samen met Spaanse en Britse diensten. De waarde van de zending, die was bestemd voor de Franse markt, is door de Franse politie op 200 miljoen euro geschat, wat neerkomt op 15.000 per kilo. Versneden kan dat nog veel meer opbrengen. Sinds het begin van dit jaar is er in Frankrijk ongeveer 4.000 kilo coke onderschept.