Recordvangst heroïne in New York

De Amerikaanse anti-drugseenheid DEA heeft afgelopen weekend in New York voor 45 miljoen euro aan heroïne in beslag genomen. De partij drugs werd gevonden in het stadsdeel de Bronx. Het gaat om zo’n 70 kilo heroïne, die was verstopt onder een vloer van een auto.

De auto stond in een pand waar vaker drugs op zouden worden geslagen. De drugs waren verpakt in pakjes van een kilo. Waarschijnlijk is de heroïne uit Mexico geïmporteerd. De drugs zou worden verkocht in New York en andere steden in het noordoosten van Amerika.

Twee miljoen in contanten

Het gaat om de grootste vangst in de staat New York en een van de grootste onderscheppingen ooit in de Verenigde Staten. In het huis waar de auto geparkeerd stond, werd ook twee miljoen dollar aan contanten en een vuurwapen gevonden. Er zijn twee personen aangehouden.

De drugsdealers zouden elke maand een lading drugs importeren. De DEA wist door telefoontaps dat er afgelopen weekend een grote lading zou worden binnengehaald. Ze volgden daarop twee verdachten, die naar een parkeerplaats reden waar de trucks met de drugs stonden geparkeerd.

Drugshonden

Toen de verdachten weer bij de woning waren, werd de auto doorzocht met drugshonden. Die roken de drugs; de verborgen ruimte werd op aanwijzing van de verdachten gevonden.