Reeks zware mishandelingen in Hilversum

Een groep jongeren heeft in de afgelopen twee maanden tien mensen in elkaar geslagen in Hilversum. Het laatste slachtoffer, een Zweed, werd in de nacht van zaterdag op zondag zo hard geschopt, dat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. De werkwijze bij de mishandelingen zijn steeds hetzelfde. Twee tot vier personen van eind in de twintig provoceren bezoekers die van de kroeg op weg naar huis zijn. Als de slachtoffers reageren, slaan de daders ze tegen de grond en blijven op hen intrappen tot ze niet meer bij kennis zijn.

Het laatste slachtoffer was bij de Toppers in Amsterdam geweest. Hij ging met een taxi naar huis. Toen hij uitstapte, kreeg hij ruzie met twee voorbijgangers, mogelijk over een deuk in de taxi. Zij slaan hem neer en blijven zo hard op hem inschoppen dat de afdrukken van de schoenen in zijn gezicht staan. De man wordt in coma gehouden en is er volgens de politie erg slecht aan toe.

Een eerdere mishandeling, van twee mannen op 1 april, kwam bij Opsporing Verzocht. De slachtoffers waren met een groepje op stap geweest in Hilversum. Toen een van de vrouwen weerd lastig gevallen, zei haar vriend daar wat van. Hij werd tegen de grond geschopt. Het andere slachtoffer zette de achtervolging in, ook hij werd buiten westen geslagen.

{youtube}7GDFdv19Vuo{/youtube}