‘Regio Breda wordt ondermijnd door maffia’

Paul Depla, inmiddels een jaar burgemeester van Breda, vindt dat zijn regio wordt ondermijnd door de maffia. Hij zei dat gisteravond in een commissievergadering waar het over de veiligheid in 2016 ging. Ook kwamen de misdaadcijfers van 2015 aan de orde.

Depla (PvdA): ‘De moordpartijen in deze regio, vaak drugsgerelateerd, geven aan hoe ernstig de situatie is. In deze kringen gaat veel geld om, daar maak ik me echt grote zorgen om.’

De burgermeester vindt niet dat het verdwijnen van de zogenaamde taskforce, bedoeld om de zware criminaliteit tegen te gaan, een nadelig effect zal hebben op de misdaadbestrijding. ‘De taskforce verdwijnt dan wel, de methodes om deze criminaliteit aan te pakken wordt voortgezet’, aldus Depla.

Net zoals eerder Amsterdam deed, maakte ook Breda de misdaadcijfers over 2015 bekend. Ook hier is een dalende trend waarneembaar – met uitzondering dan van de zware criminaliteit. Zo nam het aantal woninginbraken, straatroven en vernielingen af ten opzichte van 2014. Alleen het aantal diefstallen van auto’s, bromfietsen en diefstallen uit garageboxen, schuurtjes en tuinhuisjes nam toe.

Meer in BNDeStem.