Reisadvies aangescherpt na moord Nederlandse

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek aangescherpt naar aanleiding van een roofoverval op een Nederlands gezin en de moord op een Nederlandse vrouw. Volgens het ministerie zijn toeristen in toenemende mate slachtoffer van beroving als zij zich buiten de vakantieparken bevinden.

 

Vorige maand werd een Nederlands gezin klemgereden door criminelen in een politieuniform. De vrouw werd met een vuurwapen tegen de grond geslagen en de overvallers probeerden de kinderen te ontvoeren. Dat mislukte.

In mei werd ook een 55-jarige Nederlandse vrouw vermoord. Zij was daar op vakantie en werd vermoord in een sloot teruggevonden. Haar enkels en polsen waren vastgebonden met elektriciteitskabels. De Nederlandse had steekwonden in haar hoofd en buik en is om het leven gekomen door verstikking.

Voor de moord is inmiddels een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige jongen. Hij zou de nieuwe liefde van de vermoorde vrouw zijn. De verdachte was er bij als de vrouw ging pinnen en haar kinderen zijn daarom bang dat hij de rekening van de Nederlandse heeft geplunderd.

De ex-vrouw van de verdachte is ook aangehouden nadat er een laptop, kleding en andere voorwerpen in haar huis werden aangetroffen.