Rel door Feyenoord-aanhang UPDATE

Rond het stadion van Feyenoord zijn zaterdagavond zeven mensen aangehouden nadat ze een gebouw van het stadion probeerden binnen te komen. Kort voordat de wedstrijd tegen De Graafschap zou beginnen bestormde een groep supporters een deel van het stadion-complex – het Maasgebouw – waar het bestuur van de club haar hoofdkwartier heeft. Verschillende agenten trokken hun pistool maar er is niet geschoten. Nieuwe video na de break.

Die actie kwam nadat  een deel van de harde kern een ‘mars van onvrede’ had gehouden bij het stadion. Op die manier werd het vertrek van algemeen directeur Eric Gudde geëist. Somige supporters beschuldigen het bestuur van Feyenoord al langere tijd van wanbeleid. Na enige spannende minuten slaagden agenten erin de relschoppers het gebouw uit te drijven.

Directeur Gudde; ‘We blijven praten en overleggen, ook met groeperingen die het minder met ons beleid eens zijn. Maar je vraagt je wel af wat voor antwoord je hier tegen hebt. Dit gedrag verdient geen dialoog.’

‘Doodzonde dat een stelletje mafkezen de boel loopt te verzieken’, zei Feyenoord-trainer Ronald Koeman. Ook de supportersvereniging van de club heeft de actie scherp veroordeeld.

De politie zoekt nog meer verdachten.

 

 

{youtube}8d_zK9K3ZLo{/youtube}