‘Relatieprobleem achter neerschieten 13-jarige’

De 13-jarige Rotterdamse jongen Enrico die op nieuwjaarsnacht zwaargewond raakte bij een schietpartij is mogelijk toevallig slachtoffer geworden. Volgens De Telegraaf zat hij in een woonwagen aan het Terbregsehof toen die onder vuur werd genomen.

Relationeel vlak

Buren van de luxe woonwagen zeiden aan de krant dat de dader in de ’relationele sfeer’ gezocht moet worden. ‘Gelukkig is de jongen na een operatie nu stabiel.’ Een afrekening of waarschuwing in het drugsmilieu of een zakelijk conflict lijkt hen niet waarschijnlijk. Enrico wont samen met zijn alleenstaande moeder en twee andere kinderen. Er zouden de afgelopen jaren wel problemen op relationeel vlak geweest zijn.

Oliebollen

De schutter moet hebben gezien dat er mensen thuis waren omdat het licht binnen brandde. Het terrein aan het Terbregsehof is eigenlijk geen woonwagenkamp. Het is een winterstandplaats voor kermisexploitanten. Veel bewoners verdienden de afgelopen weken aan de verkoop van oliebollen.

Bij het kamp zijn de afgelopen jaren wel verschillende politie-invallen geweest, aldus De Telegraaf. In 2012 werd 85 kilo drugs gevonden en 140.000 euro cash. Vorig jaar werd een wietstekkerij ontmanteld.