Rembrandt ontvreemd bij Philips

Bij een inbraak in de beveiligde villa van de familie Philips in Eindhoven blijkt een kunstwerk van Rembrandt te zijn buitgemaakt. De Telegraaf meldt dat de roof vorig jaar maart plaatsvond maar dat de politie de zaak stil heeft gehouden.

Titus

Het werk is een portret van Rembrandts zoon Titus. Wat nog meer is meegenomen meldt De Telegraaf niet. In ieder geval is bij de kraak ook een grote klok ter waarde van 60.000 euro buitgemaakt. Komende week staat de 50-jarige Peter de J. uit Eindhoven terecht voor de rechtbank in Den Bosch wegens heling van de Rembrandt.

Dvd

Volgens het Openbaar Ministerie deed De J. aan de conciërge van de Philips-villa het aanbod om de kunst in ruil voor geld te retourneren. Hij toonde foto’s van het kunstwerk van Rembrandt en de klok die op een dvd stonden. Advocaat Bert de Rooij vraagt zich af of het wel om een echte Rembrandt gaat. Volgens de dagvaarding gaat het Openbaar Ministerie daar wel van uit. Volgens De Rooij zouden experts twijfelen over de echtheid van het werk en hebben die hun bevindingen aan de rechtbank overlegd.

Heling

De Rooij in De Telegraaf: ‘Maar dat maakt voor de verdenking van mijn cliënt niet uit. Heling is heling. Hij wilde alleen maar helpen om de stukken terug te bezorgen. Nu heeft hij er flink wat spijt van.’

Gat

Inbrekers knipten een gat in het hekwerk van de villa. Een huismeester ontdekte de inbraak toen hij in de villa terugkeerde. De dieven hebben de zware beveiligingsmaatregelen in en rond het pand kunnen omzeilen. Hoe dat is gebeurd is niet duidelijk is niet duidelijk.