Remmers: Zwaar tuchten in Italië

Greg Remmers is blij dat hij in de gevangenis in Dordrecht zit. Het Italiaanse tuchten – sinds april van dit jaar – heeft hem geen goed gedaan. Volgens Nieuwe Revu liep hij in de Napolitaanse Circondariale Secondigliano een maagzweer op en viel hij 13 kilo af. Net ‘een sobere variant van de EBI in Vught’, zegt Remmers zelf.

 

Eén keer per week mag hij kort douchen. ‘Het is hier erg vochtig, dus ik ben steeds ziek,’ schreef hij op een ansichtkaart. In Italië volgt volgende week de uitspraak van de rechter over een eis van 24 jaar cel. In Nederland wacht hij ook op een proces in een cocaïne-zaak.

Nieuwe Revu maakte een portret van de van oorsprong Indonesische crimineel die op 10-jarige leeftijd als kind van een Nederlandse moeder en een Indonesische vader op 27 maart 1957 met de boot in Nederland aankomt. Zijn vader wordt echter gedeporteerd omdat die banden heeft met de Indonesische revolutionair Soekarno.

Een trauma voor de jonge Greg, die zijn vader niet meer zal zien.

Begin jaren zeventig raakt hij bevriend met Henk Rommy en stapt Remmers in de softdrugs. In 1975 volgt zijn eerste veroordeling in het kader van de Opiumwet. Niet lang nadien krijgt Remmers een zwaar auto-ongeluk waarbij zijn broer om het leven komt. Greg houdt er een slecht rechterbeen aan over.

Colombia wordt zijn specialiteit, naar eigen zeggen vooral punta roja en andere marihuana-varianten, maar volgens de politie stapt hij ook in de witte mercancía, wat tot nu toe niet bewezen is. Hij huwt in Colombia wel een dochter van een – zegt de politie – stakeholder in het toenmalige Cali-kartel. 

Meer over Greg Remmers deze week in de papieren Nieuwe Revu.

Zie ook:

Remmers hoopt op Nederlandse cel