Remond P. kan dna in VS laten onderzoeken

Het gerechtshof Den Haag heeft een verzoek van de man die is veroordeeld voor de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor ’t Hooft (47) om digitale dna-files in bezit te krijgen toegewezen. Remond P. wil dit dna laten onderzoeken in de Verenigde Staten.

Kort geding

P. had hierover een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Omdat het Openbaar Ministerie stukken uit afgesloten strafzaken alleen afgeeft als er tenminste een aanwijzing is dat nieuw onderzoek tot een novum (en daarmee heropening van een strafzaak) kan leiden, had het de gegevens niet afgegeven.

Het hof wijst, net als de rechtbank, het verzoek toe. Deze gegevens waren namelijk al eerder op papier aan de veroordeelde verstrekt en er zijn geen omstandigheden die in de weg staan aan digitale afgifte.

Alternatieve scenario’s

Victor ’t Hooft werd op 7 november 2007 bij zijn woning in Den Haag doodgeschoten. Remond P. kreeg ervoor 15 jaar cel. Hij heeft altijd ontkend de dader te zijn. Hij wil door een Amerikaanse dna-deskundige onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheid van alternatieve scenario’s voor de moord.

Zie ook:

Dna moordzaak ’t Hooft opnieuw onderzocht

De rippartijen van de Juliet-bende (VIDEO)

Knoops bekijkt Moord ’t Hooft