Resten geliquideerde coffeeshophouder opgegraven

Justitie heeft de lichaamsresten opgegraven van Harry Roo uit Groningen, die in 1995 werd geliquideerd. De politie heeft aan het Dagblad van het Noorden bevestigd dat de resten voor forensisch onderzoek zijn opgegraven. De moord op Roo is opgelost; een Groninger werd er voor veroordeeld. Mogelijk wordt er onderzoek gedaan naar een verband tussen de liquidatie en de moord op prostituee Antoinette Bont.

De politie wil niet bevestigen of het onderzoek daadwerkelijk op een verband tussen de twee moorden is gericht. Bont werd in dezelfde week waarin het lichaam van Roo werd gevonden, dood aangetroffen. De politie deed al eerder onderzoek naar een mogelijk verband.

Lichamen in tassen en vuilniszakken

De lichamen van zowel Roo als Bont werden uit het water gehaald. Het lichaam van Bont werd in stukken gesneden; haar romp zat in vuilniszakken, haar armen en benen in een sporttas. De resten werden bij Winschoten en Roderwolde gevonden. Haar hoofd is nooit teruggevonden.

De lichaamsresten van Roo – die op exact dezelfde manier waren verpakt, met het enige verschil dat zijn hoofd bij zijn armen en benen in de sporttas was gestopt – werd gevonden in Duitsland.

Dna-spoor gevonden

Beide slachtoffers zijn doodgeschoten. De moord op Bont is niet opgelost. De politie bekeek eerder of er overeenkomsten waren in de manier waarop de lichamen in stukken waren gesneden.

Op het lichaam van Bont en de tassen waarin haar lichaam was verpakt, is een dna-spoor gevonden. De Groninger die is veroordeeld voor de moord op Roo, zegt dat hij bereid is om dna af te staan om de profielen te vergelijken. Hij heeft eerder ontkent dat hij Bont heeft vermoord. Hij zei in datzelfde gesprek met het Dagblad van het Noorden dat hij Roo wel heeft omgebracht.

Roo vermoord om drugstransport

Henk E., die veroordeeld is voor de moord, was een handlanger van Harry Roo. Ze zaten allebei in de drugshandel. Roo en E. hadden ruzie over het geld dat was verdiend met een drugstransport. E. vond dat hij nog geld kreeg van Roo.

Roo gaf niks toe in het conflict toen E. hem daarmee confronteerde. E. heeft Roo daarom met een ijzeren staaf op zijn achterhoofd geslagen. Daarna haalde E. een pistool en schoot hem dood. Samen met een handlanger sneed E. het lichaam van Roo met een sabel in stukken, en verpakte die in de sporttas en vuilniszakken. De lichaamsdelen zijn in Duitsland gedumpt.

Bont deelde drugs uit

Waarom Bont is vermoord, is nooit duidelijk. Op de laatste avond dat ze in leven is gezien, deelde ze drugs uit aan andere prostituees. Bont had genoeg: ze had even daarvoor voor 300 gulden heroïne gekocht. Ze zegt tegen de andere prostituees dat ze haast heeft, omdat er klanten wachten.

Bont is ingestapt in een rode auto. Daarna is ze niet meer gezien. Een aantal dagen later doet haar vriend en pooier aangifte van vermissing, vier dagen nadat ze voor het laatst is gezien wordt haar romp gevonden.