Reuzen-wietplantage in Aalsmeer

In Aalsmeer is op 17 februari een wietplantage ontmanteld met meer dan 10.000 planten. De politie vraagt nu getuigen die iets bijzonders is opgevallen rondom de locatie van de plantage. De kwekerij bevond zich onder een terrein aan de Linnaeuslaan, waar vroeger een kassencomplex stond. De afgelopen periode werd het terrein gebruikt voor parkeerplekken voor Schiphol-reizigers.

(beeld archief)

Donker folie

Achter hekken met donker folie vonden agenten een ingang naar een kelder. Onder de grond stonden meerdere ruimtes met elkaar in verbinding. In totaal werden daar rond de 10.000 planten aangetroffen. Een 50-jarige man uit Aalsmeer en een 57-jarige man uit de gemeente Haarlemmermeer zitten vast in verband met de plantage.

Bijzonderheden

De recherche van de politie Amsterdam is een onderzoek gestart op het terrein. Ook hebben agenten een buurtonderzoek verricht. Maar kennelijk is de politie nog niet achter de werkelijke eigenaren van het enorme project en daarom wordt nu bij het publiek geïnformeerd naar mensen die bijzondere activiteiten hebben opgemerkt rondom het terrein waaronder de plantage zich bevond.

Water

In de kelders stond eerder meer dan een meter water. Dit water is vermoedelijk weggepompt naar een sloot aan de Mendelstraat. Het kan zijn dat iemand hier iets van heeft gezien. Ook is het mogelijk dat iemand iets van de bouw van de plantage heeft gezien of opvallende voertuigen of personen op het terrein heeft opgemerkt. Het terrein is ook weleens gebruikt als hangplek voor jongeren.