Heeft Richard P. meer slachtoffers gemaakt?

Arianne Grootendorst werd in haar woning in Rotterdam verkracht en bijna doodgestoken door Richard P. Ze wist de hand te leggen op het politiedossier van haar zaak, waarin onder andere de verhoren van P. zijn opgenomen. Daarin leest ze dat Richard P. beweert verschillende vrouwen te hebben vermoord. 

De verklaringen van P., die veroordeeld werd tot tbs, zijn onthutsend om te lezen. Hieronder enkele passages uit het boek Over de rand, dat Grootendorst heeft geschreven en waarin de complete verhoren van P. zijn opgenomen.

Ergens in november dan wel december, het jaar voorafgaand aan 18 februari, ben ik met de trein naar Breda gegaan. Dit was in de avonduren. Het was toen mijn bedoeling om daar in de buurt te zoeken naar een vrouw en deze dan te verkrachten en daarna te wurgen. Verder was ik van plan om na de wurging het lijk van de vrouw te begraven. Hiervoor had ik een kleine schep meegenomen vanuit Rotterdam. Deze schep heb ik ergens uit een schuur gestolen. Waar en wanneer weet ik niet meer. (…)

Omstreeks 21:00 uur liep ik over het voetpad/fietspad met daarnaast een rijbaan. Aan de zijde van het voet- c.q. fietspad lag een soort bos. Op een meter of twintig voor mij, lopend over voornoemd voetpad/fietspad, zag ik een vrouw lopen. Het betrof een blanke vrouw met een slank postuur van 20 à 25 jaar oud. Deze vrouw had bruin/zandkleurig, halflang haar. Zij liep op dat moment van mij vandaan. Deze vrouw had mij niet gezien. Ik keek vervolgens om mij heen om te zien of de kust veilig was en er niemand anders in de buurt was. Dit was niet het geval. Ik besloot toen om haar te verkrachten. Ik was namelijk zo ‘geil’ dat ik haar moest verkrachten. Ik heb dat namelijk nodig. Als ik in zo’n geile bui ben dan moet ik ‘vers vlees’ hebben. Ik ben vervolgens achter haar aan gelopen.

Toen ik vlak achter haar was gekomen pakte ik haar van achteren beet bij haar keel en haar kleding en trok haar direct de naast het fietspad/voetpad gelegen bos/bossages in. Ik had de vrouw zo goed bij haar keel vast dat het voor de vrouw niet mogelijk was om maar enig geluid te maken. Nadat ik de vrouw ongeveer 10 meter het bos/bossages in had gesleurd, fluisterde ik tegen de vrouw dat zij haar mond moest houden en dat zij zich uit moest kleden. Hierop trok de vrouw haar rok naar beneden. Ik heb toen haar panty en haar slipje van haar lijf gescheurd. Ook trok ik haar bovenkleding halfopen om bij het ‘vlees’ te komen. (…) Vervolgens dwong ik haar om mij te pijpen.

(…) Ik denk dat ik alles bij elkaar zo’n 45 minuten de vrouw heb misbruikt. Tijdens mijn seksuele handelingen met de vrouw heb ik haar meerdere malen gedreigd dat zij zich stil moest houden en volledig mee moest werken en als zij dit niet zou doen, ik haar zou doden. Ik kan mij nog herinneren dat de vrouw tegen mij zei dat zij volledig zou meewerken zolang ik haar maar niet zou doden. Ik kan u verklaren dat het mij opviel dat de vrouw accentloos Nederlands sprak en geen Brabants accent had. Nadat ik was klaargekomen, heb ik tegen de vrouw gezegd dat zij moest blijven liggen. Ik heb mij vervolgens aangekleed. Toen ik aangekleed was ben ik onverwachts half op haar gaan zitten en heb mijn handen om haar keel gesloten met mijn duimen op haar strottenhoofd. Vervolgens begon ik met mijn duimen opzettelijk en met kracht het strottenhoofd in te drukken, met het doel haar van het leven te beroven. Nadat zij geen geluid meer maakte en zij levenloos onder mij lag en ik zeker enkele minuten haar strottenhoofd had ingedrukt en zeker wist dat zij dood was, liet ik haar los.

Vervolgens pakte ik de schep en begon naast het lijk een geul te graven van ongeveer 2 meter lengte en een breedte van ongeveer 70 centimeter en 50 centimeter diep. Hierop heb ik het nog vastgebonden lijk in de geul gerold, haar kleding bij elkaar geraapt en dit ook in de geul gegooid. Vervolgens heb ik de geul dichtgemaakt en met de schep het zand zo goed mogelijk geplet en daaroverheen wat bladeren, dennennaalden en dergelijke uitgespreid.

De rechercheurs die P. hebben verhoord, zijn met hem naar Breda afgereisd om de plek te traceren waar P. de vrouw zou hebben begraven. Hij kon echter de precieze plaats niet meer aanwijzen. Ook een rechercheteam dat zich later met de bekentenissen van P. heeft beziggehouden (P. beweert ook in Den Haag nog een vrouw te hebben verkracht en gewurgd), heeft geen aanwijzingen kunnen vinden die de bekentenissen van P. konden bevestigen.

[bol_product_links block_id=”bol_54117a572146c_selected-products” products=”9200000056557939″ name=”Crimesite boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”395″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]