‘Richard Z. heeft Panorama niet beschoten’ (UPDATE)

Richard Z. wordt er niet meer van verdacht daadwerkelijk met een raketwerper op het kantoorpand van Revu en Panorama te hebben geschoten. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Vorige week bracht het OM nog naar buiten dat Z. onder andere werd verdacht van poging tot moord

Ook werd hij verdacht van het veroorzaken van een ontploffing en wapenbezit.

Uit onderzoek is inmiddels naar voren gekomen dat Richard Z. op het moment van de beschieting niet aanwezig was op de plaats delict. Zijn voorlopige hechtenis is wel verlengd omdat er sterke aanwijzingen zijn dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de (voorbereiding van de) beschieting.

Caloh Wagoh

Justitie onderzoekt nog de mogelijke verdere betrokkenheid van de 41-jarige president van de Woerdense afdeling van de motorclub Caloh Wagoh. Z. is in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder andere voor overvallen. Hij werd in de nacht direct na de beschieting van het kantoorpand al aangehouden.

Brand

Enkele dagen na de aanslag met de raketwerper reed een Volkswagen Caddy tegen de pui van De Telegraaf. De auto werd daarna in brand gestoken. Of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben wordt nog onderzocht.