Rick H. bekent betrokkenheid schietpartij

Rick H. heeft bekend dat hij betrokken is geweest bij de schietpartij op 29 oktober 2011 in de Albert Cuypstraat in Amsterdam. De 24-jarige Bilal el H. werd toen doodgeschoten na een woordenwisseling. Dat Rick H. een verklaring heeft afgelegd, bleek woensdag tijdens de eerste pro-formazitting in de rechtbank in Amsterdam. H. was zelf niet aanwezig.

Buiten het feit dat H. verdacht wordt van de moord op de 24-jarige man, verdenkt justitie H. ook van een poging tot moord van de andere drie inzittenden van de auto, waar ook het slachtoffer inzat toen hij werd vermoord.

Na de schietpartij op 29 oktober 2011 was H. een aantal maanden voortvluchtig. Hij kwam op de nationale opsporingslijst en er werd een beloning van 10.000 euro uitgeloofd door justitie voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van H. De voortvluchtige H. werd in de nacht van donderdag op vrijdag 20 april 2012 aangehouden in een woning in Hilversum. Hij zat daar ondergedoken in een afgesloten ruimte met geblindeerde ramen.

Verder wordt Rick H. ook verdacht van de moord op Sven Westendorp, die in augustus vorig jaar voor zijn huis in Amsterdam werd vermoord. Westendorp en H. zijn allebei bekenden onder supporters van voetbalclub Ajax.