Rico mag worden uitgeleverd aan Nederland (UPDATE)

Rico De Chileen mag van de Chileense rechter worden uitgeleverd aan Nederland, aldus het Openbaar Ministerie. Het Amsterdamse Openbaar Ministerie beschuldigt Ricard R. V. van grootschalige handel in cocaïne, wapenbezit, witwassen en het lidmaatschap van een criminele organisatie.

Administratie

Alle beroepsmogelijkheden zijn nu uitgeput waardoor de uitlevering definitief is. Hij zal waarschijnlijk binnen twee maanden worden uitgeleverd.

R. V. is op 21 oktober in Chili gearresteerd nadat hij was ingereisd vanuit Dubai. Hij heeft zakelijke belangen in Dubai en Colombia. Er is onderzoek gaande naar een cocaïnetransport vanuit Ecuador waar Rico belang in zou hebben gehad. In een woning aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid is in 2016 onder meer een soort administratie gevonden over cocaïnesmokkel.

Vaten

Ook is 1,4 miljoen euro cash gevonden waarmee R.V. in verband wordt gebracht. In een kantoor van een zus en zwager van Rico in Amsterdam-Noord waren sporen van cocaïnesmokkel. Advocaat Leon van Kleef heeft steeds gezegd dat het bewijs gebaseerd is op constructies en dat Rico sinds 2007 nauwelijks in Nederland is geweest.

Zie ook:

‘Banden tussen Rico de Chileen en Kinahans’

Geen bewijs voor concrete transporten “Rico”