Ridderkerker aangehouden voor drugsmokkel tussen spinnenvangers

Een 57-jarige man uit Ridderkerk is door de rechtbank gevangen gezet omdat hij volgens de politie 70 kilo cocaïne naar Engeland had willen smokkelen. De drugs was verstopt tussen een lading pallets met spinnenvangers en Champions League-dvd’s. De vangst is al op 22 augustus gedaan maar de politie bracht het woensdag naar buiten.

Milton Keynes

Op 21 augustus meldde de Britse politie aan de landelijke eenheid van de Nederlandse politie dat bij een transport uit Nederland op een pallet met als deklading spinnenvangers 45 kilo heroïne was aangetroffen. Daarbij waren twee mannen uit Milton Keynes aangehouden.

Dordrecht

Vervolgens stelde de Dienst Infrastructuur van de landelijke eenheid onder leiding van het landelijk parket een onderzoek in naar de Nederlandse afzender van de partij. Het spoor leidde naar Dordrecht waar de politie twee pallets aantrof die gereed stonden voor transport naar Engeland. Na onderzoek bleek dat in deze pallets in totaal ongeveer 70 kilo cocaïne was verstopt. Op de ene pallet werd als deklading spinnenvangers gebruikt en op de andere Champions League dvd’s.

De afzender bleek gevestigd in Ridderkerk. Daar trof de politie buiten een bedrijfspand een man aan met een vuilniszak vol met soortgelijke dvd’s. Die man werd hierop aangehouden. In Engeland is in verband met deze partij vervolgens nog een man uit Hertford aangehouden.

De raadkamer van de rechtbank heeft inmiddels de gevangenhouding van de Nederlandse verdachte bevolen voor een periode van 90 dagen.