Ridderkerker opgepakt voor namaken bedrijfsauto’s drugstransporten

De politie heeft woendagochtend een 36-jarige man uit Ridderkerk in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht auto’s te hebben geprepareerd waarmee uithalers haventerreinen op werden gereden en drugs weer het terrein af. Dat lukte omdat hij de auto’s dusdanig bewerkte dat ze precies leken op auto’s die in het havengebied mogen komen.

Corrupt havenpersoneel

De Ridderkerker zou volgens de politie medeplichtig zijn aan verschillende coketransporten in de haven van Rotterdam. In de zomer van 2020 werden zes havenbeveiligers aangehouden vanwege corruptie. Na nader onderzoek kwam de Ridderkerker in beeld als sleutelfiguur binnen het criminele netwerk.

Volgens de politie zorgde hij er door onder meer de kleuren en de bestickering van de geprepareerde auto’s voor dat deze niet van de reguliere bedrijfsauto’s te onderscheiden waren.

Luxegoederen

In de woning van de man vond de politie een grote hoeveelheid dure merkkleding en een luxe horloge. Ook heeft de politie drie personenauto’s bij de woning in beslag genomen, die vermoedelijk zijn gekocht met crimineel verkregen geld.